Μετακομίζοντας στο Λιχτενστάιν. Αποδημιουργήστε και ζήστε στο Λιχτενστάιν

 

 

Βρίσκεται μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας, το σημερινό ηγετικό κράτος είναι μια μικρή πραγματικότητα που, παρά το περιορισμένο μέγεθος της, θα μπορούσε να είναι βέλτιστη για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και για ριζική αλλαγή ζωής. Μιλάμε για το Λιχτενστάιν, το Πριγκιπάτο στο κέντρο της Ευρώπης, με ηπειρωτική χώρα.

Πολλοί από εσάς συχνά αναρωτιέστε εάν το έθνος στο οποίο ζουν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει να θέλετε να ξεφύγετε από τη συνηθισμένη καθημερινή ρουτίνα, ίσως και για έλλειψη ερεθισμάτων και ευκαιριών, ή απλώς για την επιθυμία να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή κάποιου.

Και εδώ θα έρθουμε στο Realigro! Στην πραγματικότητα, θεωρήσαμε ότι ένας μίνι οδηγός για το πώς μπορείτε να μετακινήσετε και ίσως να αγοράσετε ένα ακίνητο στο Λιχτενστάιν θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για όλα τα προβλήματά σας, δημιουργώντας μόνιμη επένδυση από πλευράς αγοραίας αξίας. Και έπειτα, αν είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε περισσότερα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οπλίσετε τον εαυτό σας με χαρτί και ένα στυλό, για να γράψετε όλες τις συμβουλές μας.

Ας ξεκινήσουμε!

              

Αρχίζουμε όπως πάντα από το πρώτο βήμα, το σημαντικότερο και αναμφισβήτητα αυτό που θα σας επιτρέψει να έρθετε σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα αυτή: τα έγγραφα που απαιτούνται για να εισέλθουν στο Λιχτενστάιν. Είναι υποχρεωτικό να έχετε στην κατοχή σας έγγραφα ταυτότητας που ισχύουν (υψηλότερα από την περίοδο παραμονής στη χώρα). Δεν απαιτείται βίζα.

Αφού ξεπεράσουμε το πρώτο εμπόδιο, πρέπει να εξαπατήσουμε το δεύτερο: το γλωσσικό. Στο Λιχτενστάιν, το εθνικό στίγμα είναι Γερμανικό, αλλά, όπως πάντα, μια καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να παίξετε καλύτερα σε αυτή τη χώρα.

Ένα στοιχείο που συχνά προκαλεί την περιέργεια και τον προβληματισμό στους αναγνώστες μας, δίνεται από το κόστος ζωής. Πώς ζείτε και ιδιαίτερα πόσο είναι οι μηνιαίες δαπάνες στο Λιχτενστάιν;

Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή ότι ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων στη χώρα αυτή είναι εξαιρετικά χαμηλός, έτσι ώστε να γίνει αυτό το πριγκιπάτο μια πραγματική φορολογική όαση. Ο ΦΠΑ είναι επίσης ελάχιστος, δεδομένου ότι κυμαίνεται από 8% κατ 'ανώτατο όριο για τυποποιημένα προϊόντα, μέχρι 2,5% για τρόφιμα και άλλα βασικά αναλώσιμα. Ακόμη και ο φόρος εισοδήματος των επιχειρήσεων είναι πολύ χαμηλός, έτσι ώστε να μειωθεί ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Μιλάμε για το 12%.

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο, ουσιαστικά, η οικονομία της χώρας αυτής είναι αρθρωτή, αποφασίσαμε να εισαγάγουμε έναν μικρό κατάλογο με τα τυπικά προϊόντα του καλαθιού αγαθών, μαζί με τα τυποποιημένα μηνιαία έξοδα που πρέπει να φέρει ένας πολίτης του Λιχτενστάιν.

Αλλά ας θυμηθούμε ότι το ισχύον νόμισμα είναι το Ελβετικό φράγκο, το οποίο αντιστοιχεί σε 0,89 ευρώ.

Γεύμα, Οικονομικό εστιατόριο € 21.44

Εθνική μπύρα (0,5L στη βρύση) € 5,36

Κατάθεση φρέσκου λευκού ψωμιού (500g) € 3.22

Τοπικό τυρί (1 κιλό) € 13.40

Εισιτήριο μονής κατεύθυνσης (τοπικές μεταφορές) € 4,02

Basic (Ηλεκτρισμός, Θέρμανση, Κλιματισμός, Νερό, Σκουπίδια) για διαμέρισμα 85μ2 € 107,18

Τώρα φτάνουμε στο κομμάτι που περιμέναμε όλοι, αυτό που σχετίζεται με τον τομέα μας: ακίνητα!

Πότε κοστίζει η ενοικίαση ή η αγορά ακινήτου στο Λιχτενστάιν;

Εάν εξετάσουμε την πρωτεύουσα, το Vaduz, ένα μέσο μίσθωμα στο κέντρο της πόλης, ξεκινά από τουλάχιστον € 1.339,77 το μήνα, ενώ όσον αφορά την υπογραφή σύμβασης πώλησης, μπορούμε να πούμε ότι το εύρος τιμών είναι σίγουρα σύμφωνα με τον τυπικό τρόπο ζωής μιας εξαιρετικά πρωτοποριακής χώρας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών τόσο για νέους επιχειρηματίες όσο και για πατέρες ή συνταξιούχους.

Ο μίνι μας οδηγός τελειώνει εδώ! Απλά πρέπει να σας ευχηθούμε ένα καλό ταξίδι!

Related Insights

Σχετικές ακινήτων

2005-2023 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Προτιμήσεις

    Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

    Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
BB